Carbon cleaning Walnut blasting Inlaat reiniging

Steeds meer moderne motoren krijgen er last van: koolafzetting (Carbon Built up) in het inlaattraject. Dit komt hoofdzakelijk door het steeds meer toepassen van directe inspuiting en EGR systemen. Deze koolafzetting is, afhankelijk van het merk en motortype, vaak vanaf 80.000 kilometer al dusdanig aanwezig dat er problemen en storingen kunnen ontstaan.

Voorkomende klachten:

- Verminderd motorvermogen
- Onregelmatig lopen van de motor, vaak na de koude start
- Motorstoringen
- Onregelmatige draaistabiliteit stationair
Doormiddel van daarvoor ontwikkelde straalapparatuur kunnen wij de inlaatkanalen met Walnoot granulaat weer schoonstralen. Na de behandeling zijn de inlaatkanalen weer ‘’als nieuw’’.

Neem gerust contact met ons op om te bespreken welke mogelijkheden bij uw wensen aansluiten.

Behandelingswijze:

- Vooraf wordt er een testrit met de auto gemaakt ter controle van eventuele storingen en problemen. De auto wordt met diagnose apparatuur uitgelezen op storingen.
- Het inlaat spruitstuk wordt van de motor gedemonteerd zodat er zicht komt op de inlaatkanalen en de vervuiling.
- De kleppen, van de te behandelen cilinder, worden gesloten en de overige inlaatkanalen worden afgedicht. Dit voorkomt dat het walnoot granulaat in de motor komt.
- Op het te behandelen inlaatkanaal wordt een motor specifieke adapter geplaatst. Hierdoor wordt gestraald en het straalmiddel, met de vervuiling, wordt direct weer afgezogen.
- Het inlaat spuitstuk wordt gecontroleerd op vervuiling en zo nodig ook gereinigd. Daarna wordt dit weer gemonteerd op de motor.
- Na de behandeling wordt er een uitvoerige testrit gemaakt met de auto ter controle van de werkzaamheden. Ook wordt gecontroleerd op een storingsvrij geheugen.

Voor Walnutblasting voor
Na Walnutblasting na

●Volg ons op Instagram en Facebook en blijf op de hoogte! ●DB autotechniek● DB autotechniek